Kasarmikatu 21 on toimiva ja ympäristöystävällinen arvorakennus Helsingin sydämessä

Ydinkeskustaa elävöittämään

Viime vuosikymmenet kaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Kasarmitori on uinunut asuintalojen ja virastojen keskellä. Nyt toria ja sen lähiympäristöä nousi elävöittämään aivan uudenlainen liike-elämän rakennus.

  • 16 000 neliön luonnonkivinen arvorakennus
  • 7+2 kerrosta
  • Avaria ja muunneltavia, moderneja toimisto- ja liiketiloja
  • Rakennuttajat HGR Property Partners, Ahlström Capital ja YIT

Luonnonkivinen rakennus on suunniteltu kestämään käyttöä ja aikaa. Se tarjoaa modernit toimitilat yli tuhannelle ihmiselle.

Laadukas kivirakennus

Teknisesti moderni Kasarmikatu 21 on suunniteltu kunnioittamaan historiaa ja ympäristöään. Tontilla sijaitsi ennen 1960-luvun virastorakennus ja se purettiin tehden tilaa luonnonkiviselle uudisrakennukselle.

Kasarmikatu 21:n ja Pohjoisen Makasiinikatu 9:n kaksoistontilta purettiin 1960-luvulla vanhan kivitalon tilalle rakennettu elementti- ja messinkipinnoitekompleksi. Tilalle rakennettiin laadukas toimistotalo, joka sijoittuu luontevasti aukion muiden arvotalojen joukkoon.

Rakennuksen julkisivu on yleisilmeeltään vaalea ja hillitty. Päämateriaaleina niin ulkona kuin sisälläkin ovat luonnonkivi, puu ja lasi. Keskusta-alueen muista kivitaloista poiketen Kasarmikatu 21 on suunniteltu toimistokäyttöön, mikä näkyy mm. tilojen avaruutena ja helppona muunneltavuutena.

Arvokas ulkoa ja sisältä

Kasarmikatu 21:n toimistorakennukseen on valittu hyväksi havaittuja, kestäviä ja laadukkaita materiaaleja. Eurooppalaisessa laaturakentamisessa suosittu vaalea kalkkikivi yhdistyy saumattomasti julkisivun näyttäviin lasipintoihin.

Vaalea kivi jatkuu myös sisätiloissa, missä se  saa seurakseen arvokkaan ja kauniisti ikääntyvän tammen. Hissiaulojen ja muiden julkisten sisätilojen lattioihin valittu kivimateriaali kestää kulutusta ja luo yhtenevän, tyylikkään yleisilmeen. Rakennuksen keskellä sijaitseva suuri valopiha tuo tiloihin luonnonvaloa ja lisää avaruuden tuntua.

Rakennuksen katutasoon on suunniteltu sekä toteutettu korkeatasoinen ravintola, joka toimii päivisin henkilöstöravintolana.

Joustavia tilaratkaisuja

Toimistorakennus tarjoaa korkealaatuiset ja avarat toimitilat yhteensä tuhannelle työntekijälle. Koko tontin suuruinen pohja antaa mahdollisuuden muunnella tiloja erittäin joustavasti. Tarvittaessa kerroksia voidaan jakaa myös useamman käyttäjän kesken.

Rakennukseen on piirretty esimerkkitiloja, jotka tarvitsevat toimiakseen vain 10 neliötä per henkilö, kun yleinen keskiarvo on noin 25 neliötä.

Toimitila voi olla avoin koko kerroksen laajuudelta ilman väliseiniä tai koostua yksittäisistä huoneista. Valmius molempiin käyttötapoihin on olemassa, mutta tyylikkäät rakenteelliset ratkaisut piilottavat tekniset elementit näkyvistä silloinkin, kun tila on kokonaan avokäytössä.

Ekologinen ja kestävä

Kasarmikatu 21:n materiaalit, rakennustavat ja tekniset ratkaisut on valittu korkealaatuisimpien ja parhaiden vaihtoehtojen joukosta myös ympäristön kannalta. Rakennukselle on myönnetty korkein platinatason LEED-ympäristösertifikaatti (Leadership in Energy and Environmental Design).

U.S. Green Building Councilin myöntämä kiinteistöjen LEED-sertifiointi perustuu riippumattoman osapuolen tekemään arviointiin tilojen, rakennuksen tai rakennushankkeen ympäristöominaisuuksista. Rakennuksen tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotka liittyvät muun muassa sijaintipaikan kestävyyteen sekä energian-, veden- ja materiaalien kulutukseen koko sen elinkaaren ajan. (Lähde: Green Building Council Finland)